ESTOL-Gussphalt

9. srp 2021. | ugradbeni proizvodi, sanacija udarnih rupa

ESTOL-Gussphalt je termoplastični asfalt bez pora, granulacije 0/4 – Pakiran u spremnik u formi granulata spremnog za upotrebu – Može se upotrebljavati neovisno o atmosferskim prilikama, što znači tijekom cijele godine.

  •  Jednostavno i brzo rješenje za popravak na gotovo svim podlogama
  • Fluidan pri temperaturama obrade od oko 200 °C
  • Nakon ugradnje može se u roku od 10-20 minuta izlagati jakim mehaničkim opterećenjima (ovisno o debljini ugrađenog sloja)
  • Stabilnost ekvivalentna stabilnosti obloge od lijevanog asfalta
  • Apsolutno otporan na deformacije
  • Ni pri visokim temperaturama u ljetnim mjesecima nakon stvrdnjavanja više nije moguće deformiranje
  • Na njega se mogu neposredno nadograđivati svi uobičajeni zastori od vruće mješavine
  • Udovoljava njemačkoj regulativi. ESTOL-Gussphalt je CE certificiran.

 

Ugradnja

S površine koja će se obrađivati potrebno je ukloniti sve labave komponente, kao što su prašina, pijesak itd. Radi vezanja prašine površine bi, prije svega tamo gdje nema bočnog prianjanja te na betonskim podlogama, trebalo u tankom sloju prethodno premazati ESTOL adhezivnim ljepilom ili ESTOL temeljnim sredstvom za poboljšanje vezanja.

ESTOL-Gussphalt u prikladnom kuhalu uz ravnomjerno miješanje zagrijati do homogene mase na minimalno160 °C (prilikom ugradnje s naknadnim zbijanjem u nastavku) odnosno ESTOL-GUSSPHALT zagrijati na minimalno 200 °C, da se dobije fluidni materijal (nije potrebno naknadno zbijanje). Materijal nanijeti na površinu i rasporediti prikladnim alatom (ravnalica za asfalt, drvena ravnalica). Moguća je i ručna ugradnja u slojevima pomoću plamenika na propan plin (ravnomjerno zagrijati). Po potrebi se u još vruću masu može usuti prethodno bitumenizirana, finozrnata kamena sitnež, ako površina treba omogućiti dobro prianjanje (kamenu sitnež po potrebi nakon toga lagano uvaljati). Otvaranje površine za promet ili drugo opterećenje, ovisno o debljini ugrađenog sloja, nakon otprilike 10 – 20 minuta.

Povezane objave

Tvrtka STM na 7. međunarodnom seminaru u Opatiji

Tvrtka STM na 7. međunarodnom seminaru u Opatiji

Predstavnici tvrtke STM sudjelovali su na 7. međunarodnom seminaru Asfaltni kolnici 2021 koji se u organizaciji Hrvatskog asfalterskog društva održao 30. rujna i 1. listopada 2021. u Opatiji. Tom prigodom dogovorena je suradnja sa međunarodnom tvrtkom ADFORS na...

read more